Voorbereiding om kunstgras te leggen/plaatsen

Zelf kunstgras leggen was nog nooit zo eenvoudig. Deze handleiding, opgesteld door Namgrass, laat u zien hoe onze installateurs te werk gaan om uw kunstgras gazon aan te leggen. Om kunstgras te kunnen plaatsen is er een vlakke, stabiele en waterdoorlatende ondergrond nodig.

Tuin

De beste oplossing als ondergrond voor
kunstgras is stabilisé, maar het hoeft niet altijd.
Het grote voordeel aan een stabilisé ondergrond is het feit dat onkruid en mollen hier weinig tot geen kans meer krijgen. Indien u in uw tuin geen last hebt van een zachte bodem, verzakkingen, mollen,… kan het kunstgras op de aarde geplaatst worden. Verwijder hiervoor eerst de toplaag, nivelleer en egaliseer tot 1,5 à 2 cm onder het gewenste niveau met ophoogzand en tril het oppervlak effen aan. Op deze manier is het terrein goed bruikbaar voor de plaatsing van kunstgras in de tuin.

Voorzie azobé paaltjes in elke hoek en om de 2 meter langs de zijden. Deze dienen gelijk te zitten met het oppervlak om de geotextiel en het kunstgras aan te bevestigen.

Wenst u de bestaande bestrating te behouden dan moet u er wel voor zorgen dat er geen putten, scheuren en andere oneffenheden zich in het oppervlakte bevinden.

Balkon/terras

Om kunstgras te voorzien op een balkon of dakterras is het belangrijk dat er steeds een goede waterafvloeiing is. Hierbij gaan we ook een witte geotextiel met drainagenoppen voorzien die fungeert als drainagemat en als buffer om te hoge temperaturen van de zon te gaan vermijden.